Marea Britanie: Piața muncii se ameliorează, explozie a numărului de posturi vacante

Londra

Piața muncii se ameliorează în Regatul Unit, cu o rată a șomajului în scădere și cu un avans al numărului de angajați în iunie, dar relansarea economică este însoțită de o explozie a posturilor vacante, potrivit statisticilor oficiale publicate joi și citate de Le Figaro.

Ridicarea restricțiilor impuse de criza sanitară și redeschiderea a numeroase sectoare economice au creat probleme în recrutarea forței de muncă, așa cum arată creșterea numărului de locuri de muncă vacante la 862.000 între aprilie și iunie, ceea ce înseamnă o creștere de 38,8% într-un trimestru.

Această cifră este acum peste nivelul din primul trimestru din 2020, înaintea pandemiei, și la cel mai mare nivel din 2018, potrivit Biroului național pentru statistică (ONS). Sectorul cel mai afectat este industria hotelieră și restaurante, urmat de comerț. Rata șomajului a fost de 4,8%, în scădere cu 0,2 puncte față de trimestrul precedent (decembrie – februarie). Indicatorul este însă cu 0,9 puncte mai mare față de perioada anterioară crizei sanitare.

Doar în luna iunie numărul de salariați a crescut cu 356.000 la 28,9 milioane în raport cu luna mai, dar rămâne cu 206.000 mai mic decât înaintea pandemiei. În anumite regiuni din nordul și din centrul Angliei, precum și în Irlanda de Nord, numărul de salariați este deja peste nivelul de la începutul anului 2020.

Darren Morgan, de la ONS, a declarat că șomajul scade în special în rândul tinerilor, dar „un mare număr de salariați rămâne în șomaj parțial”.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *