Marea Britanie: Salariu de 469 de milioane de lire – șefa unei companii de jocuri de noroc

Denise Coates, Bet365

Șefa companiei de jocuri de noroc Bet365 a primit unul dintre cele mai mari pachete salariale din istoria corporațiilor din Marea Britanie.

Denise Coates, considerată a fi fondatorul și acționarul majoritar, a câștigat un salariu de 421 milioane de lire sterline în anul încheiat la 29 martie.

De asemenea, ea a câștigat 48 de milioane de lire sterline în dividende, ridicându-și câștigurile salariale totale la 469 milioane de lire sterline (aproape 550 milioane euro).

Bet365 a declarat că acordurile sunt “adecvate și corecte”, în ciuda cifrei de afaceri care a scăzut anul trecut.

Denise Coates, care a fondat site-ul web Bet365 în urmă cu 20 de ani în localitatea Stoke-on-Trent, este de câțiva ani cel mai bine plătit șef de companie din Marea Britanie, precum și una dintre cele mai bogate femei din Marea Britanie și un filantrop important, donând milioane de lire prin intermediul Fundației Denise Coates.

Salariul ei din anul încheiat în martie a fost cu peste 50% mai mare decât cei 277 milioane de lire sterline primiți în 2019 și a însemnat că a câștigat aproape 1,2 milioane de lire sterline în fiecare zi în anul încheiat pe 29 martie.

Cifra de afaceri Bet365 au scăzut cu 8%, până la £2,8 miliarde, întrucât multe competiții sportive internaționale au fost anulate din cauza pandemiei. Profiturile au scăzut cu 74%, până la 194,7 milioane de lire sterline.

Cu toate acestea, compania a declarat că nu a redus salariile personalului și nu a concediat angajații ca urmare a crizei. De asemenea Bet365, nu a făcut uz de schema de șomaj tehnic prin care personalul primește un salariu de la stat.

Compania a plătit, de asemenea, 85 de milioane de lire sterline fundației caritabile a Denisei Coates.

Pachetul anual de plată al directoarei Bet365 este probabil cel mai mare din istoria Marii Britanii. La începutul acestei luni, magnatul fondului de acoperire a riscurilor, Sir Chris Hohn, a concurat la acest titlu, după ce și-a plătit 343 milioane de lire sterline anul trecut.

(BBC)

Sursa foto:Alex Severn/Bet365/PA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *