Marea Britanie: Săptămâna de cinci zile la birou ar putea redeveni regula, în următorii doi ani

Telemunca

Prezența la birou cinci zile pe săptămână ar putea redeveni norma în următorii doi ani în Marea Britanie, afirmă think tank-ul Centre for Cities, pentru BBC.

Un sistem mixt, care combină telemunca cu prezența la birou ar urma să fie popular pe măsură ce economia Regatului își revine din pandemie, dar unii analiști se așteaptă la revenirea la situația dinaintea crizei sanitare pentru mulți dintre angajați.

“Mă aștept să vedem trei sau patru zile pe săptămână la birou pe măsură ce Marea Britanie își revine,” spune Paul Swinney, director de cercetări la Centre for Cities.

“Pe termen lung, sunt optimist că vom vedea oamenii revenind la birouri cinci zile pe săptămână. Motivul este că unul dintre avantajele de a fi la birou este legat de interacțiunile cu ceilalți oameni, propunerea de noi idei și împărtășirea informațiilor”, spune el.

“Dacă ești la birou luni dar alticineva este la birou miercuri, atunci începi să ratezi lucruri. Ori, dacă un coleg de-al tău este la birou într-o ședință cu șeful tău și tu nu ești acolo, brusc acest lucru poate schimba din nou dinamica”.

Telemunca a afectat puternic cererea de spații de birouri, atât în Regatul Unit cât și în întreaga Europă.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.