Margrethe Vestager: Este prea devreme să vorbim de un al doilea plan european de relansare

Este “prea devreme” să discutăm despre un al doilea plan european de relansare, afirmă vicepreședinta Comisiei Europenme Margrethe Vestager, într-un interviu publicat luni de Les Echos și citat de boursorama.com.

“Este mult prea devreme să-l avem în vedere. Mi se pare ușor bizar să discutăm despre un nou plan despre care nu suntem siguri că avem nevoie, în condițiile în care avem atâtea lucruri de făcut”, a precizat oficialul european.

“Nu am cheltuit un singur euro din cei 750 de miliarde prevăzuți în primul plan”, a adăugat ea.

Mai mulți responsabili politici și economiști au criticat în ultimele săptămîni lentoarea aplicării planului de relansare al Uniunii Europene iar unele voci au afirmat că actuala situație cere majorarea sumelor mobilizate.

La Europe 1, secretarul francez de stat pentru Afaceri europene Clément Beaune a pledat din nou duminică pentru un plan european de relansare mai ambițios.

“Există un risc ca Europa să fie în întârziere în ceea ce privește tehnologiile viitorului. (…) Este nevoie de un plan european de investiții care să completeze planul nostru de relansare”, a susținut el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *