Markeplace-ul românesc pentru telefoane second-hand Flip se extinde în Bulgaria

Redacția mai 16, 2022 0 comentarii
Alin Luca. Alex Burghelia. George Moroianu

Flip, marketplace online românesc pentru vânzarea de telefoane second-hand și recondiționate, anunță intrarea pe piața din Bulgaria, la câteva luni după ce eMAG Ventures a intrat în acționariatul companiei.

Platforma numără deja peste 100.000 de clienți în România, iar anul trecut a înregistrat vânzări de 13,4 milioane euro, de patru ori mai mult față de 2020. Totodată, echipa s-a dublat de la 50 la 100 de angajați.

După intrarea eMAG Ventures în acționariatul companiei, Flip a beneficiat de investiții menite să îmbunătățească experiența de shopping online a clienților, de la transport sau packaging, dar și în dezvoltarea de servicii și produse noi.

În Bulgaria, Flip își propune să atragă 20.000 de clienți în următorul an.

„Avem încredere în piața din Bulgaria și vrem să ducem mai departe know-how-ul și tehnologia din România pentru a le permite și clienților bulgari să beneficieze de produse de calitate la prețuri foarte bune, servicii de livrare rapidă și retur extins. Venim cu o abordare complet nouă pe piața dispozitivelor second hand, prin care ne propunem să răspundem nevoilor în continuă evoluție ale clienților, în contextul digitalizării. Credem că oricine ar trebui să își permită să aibă un telefon de calitate la un preț bun, iar Flip propune această alternativă foarte bună, facilitându-le clienților accesul la produse și servicii de calitate”, a declarat Theodor Filos, Expansion Officer Flip.

La rândul său, Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures a spus: „Am pornit acum câteva luni la drum alături de Flip cu gândul de a susține un business tânăr și agil, cu o viziune comună, care poate deveni principalul marketplace de produse recondiționate din regiune. Iată că într-un timp foarte scurt, datorită calității echipei și a investițiilor în dezvoltare, facem astăzi primul pas către internaționalizarea Flip și avem încredere că putem scala rapid acest model, deoarece clienții au nevoie de aceste servicii.”

În toamna anului trecut, Flip a atras prima investiție de accelerare de la eMAG Ventures în valoare de 1,5 milioane euro. Flip are ca obiectiv să devină liderul pieței de produse recondiționate din Europa Centrală și de Est.

Flip.ro este primul marketplace online din România care ajută clienții să își vândă vechiul telefon într-un mod simplu și rapid și să își cumpere un telefon second-hand verificat, cu garanție și drept de retur. Startup-ul a fost lansat la finalul 2019 de către George Moroianu (24 de ani), Alin Luca (27 de ani) și Alex Burghelia (23 ani).

eMAG Ventures este un program de investiții pentru companii de tehnologie care aduc inovații în produse și servicii adresate direct sau indirect clienților finali. Dincolo de finanțare, eMAG oferi companiilor selectate know-how-ul acumulat pe parcursul a 20 ani de experiență în cel mai dinamic sector tech al momentului, stimulând economia digitală.

Sursa foto: Flip.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *