McDonald’s a redeschis trei restaurante în Ucraina, pentru prima dată după şase luni de la închiderea lor din cauza invaziei ruseşti

Redacția sept. 20, 2022 0 comentarii
McDonald's

Lanţul de restaurante de tip fast-food McDonald’s Corp. a redeschis marţi trei restaurante de la Kiev, pentru prima dată după şase luni de la închiderea lor din cauza invaziei ruseşti, un semn că viaţa revine la normal în capitala Ucrainei, transmite AFP, citat de Agerpres.

„După discuţii cu oficialii ucraineni, cu specialiştii în domeniu securităţii şi cu furnizorii”, grupul McDonald’s a decis să reia, pentru moment, doar activităţile de livrări.

Potrivit jurnaliştilor AFP, marţi dimineaţa mai mulţi angajaţi ai unor platforme de livrări stăteau la coadă în exteriorul unui restaurant McDonald’s din Kiev, aşteptând să prea comenzile pentru clienţi.

„În octombrie, aceste trei restaurante vor fi redeschise complet, inclusiv serviciile McDrive şi Express “, a precizat McDonald’s într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, alte şapte restaurante din capitala Ucrainei ar urma să îşi redeschidă porţile în curând, precum şi alte restaurante „din oraşele din vestul ţării”.

Compania americană şi-a închis toate restaurantele din Ucraina şi Rusia în luna martie, iar în luna mai grupul american şi-a vândut majoritatea restaurantelor din Rusia către un partener local.

Înainte de invazia rusească, McDonald’s avea 109 de restaurante în Ucraina şi 850 în Rusia.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *