Medlife mai bifează o achiziție și cumpără 80% din acțiunile grupului Medici’s din Timișoara

Clinica Medici's Dumbravita

MedLife, cel mai mare sistem medical privat din România, intră în acționariatul Medici’s, cel mai mare operator medical local din Timișoara și anunță semnarea achiziției pentru 80% din pachetul de acțiuni.

Achiziția derulată de MedLife presupune preluarea celor 4 clinici Medici’s, a laboratorului Laborix și a Medici’s Hospital. În acest moment, această tranzacție este supusă aprobării Consiliului Concurenței.

După finalizarea tranzacției, MedLife va deține în Timișoara 5 clinici, 2 laboratoare, 1 spital multidisciplinar de mari dimensiuni și 1 laborator de celule stem.

Potrivit reprezentanților MedLife, odată cu finalizarea achiziției, echipa actuală de management își va păstra integral atribuțiile.

Tranzacția are drept obiectiv ca în următorii 2-3 ani să transforme Timișoara într-unul dintre cele mai puternice hub-uri regionale de sănătate.

Clinicile Medici’s au o istorie de 25 de ani în Timișoara. Compania construiește în prezent un spital multidisciplinar, care va avea o suprafață totală de 5500mp și este compus din două clădiri gemene. Construcția primei clădiri este finalizată, iar în acest moment sunt în desfășurare lucrările de amenajări interioare. Primul turn va avea în structură farmacie, imagistică mare (CT și RMN), săli de operație, ATI, saloane pre și post operator și va fi funcțional din decembrie 2022. Cea de-a doua clădire are ca termen de finalizare anul 2024. În momentul finalizării, ar urma să devină cel mai mare spital privat din Timișoara.

Medici’s are în portofoliu peste 40.000 de abonați permanenți, 4 clinici și 40 de cabinete proprii de consultații, laborator de imagistică medicală, platformă de analize de laborator și peste 200 de medici proprii și colaboratori. Investițiile se ridică la peste 15 milioane de euro în cei 25 de ani, iar cifra de afaceri înregistrată anul trecut este de 20,3 milioane de lei, în creștere cu 40% față de 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *