Membru al Băncii Centrale Europene: Ratele dobânzilor trebuie să continue să crească

Redacția sept. 22, 2022 0 comentarii
calcule economie grafic

Zona euro se confruntă cu o încetinire economică, dar inflația este încă mult prea mare, astfel că ratele dobânzilor trebuie să continue să crească, a declarat Isabel Schnabel, membru al consiliului de administrație al Băncii Centrale Europene, citată de Reuters.

“O încetinire iminentă a creșterii economice ar avea un efect de atenuare a inflației”, a declarat Schnabel într-un interviu acordat site-ului german de știri t-online. “Cu toate acestea, punctul de plecare al ratelor dobânzilor este foarte scăzut, așa că este clar că trebuie să continuăm să creștem ratele”.

Deși Schnabel nu a considerat încă o recesiune ca fiind scenariul de bază pentru zona euro, ea a avertizat că aceasta ar putea fi inevitabilă în Germania, cea mai mare economie a blocului de 19 țări.

Așteptările pieței sunt împărțite între o majorare a ratei de 50 și 75 de puncte de bază în octombrie. Schnabel nu a dat de înțeles în ce direcție înclină, ci s-a limitat să spună că BCE va face tot ce este necesar pentru a ține inflația sub control.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.