Memorandum de înţelegere pentru cooperare industrială, semnat de Romarm şi Hanhwa Aerospace din Coreea de Sud / Ministrul Economiei speră ca în acest an să vadă și proiectul care va fi realizat în România

memorandum Romarm Coreea de Sud Sursa foto: captura video

Memorandumul de înţelegere pentru cooperare industrială dintre Romarm şi Hanhwa Aerospace din Coreea de Sud a fost semnat, luni, iar cu acest prilej, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunţat că speră ca în acest an să fie prezentat un plan investiţional şi să aibă loc un transfer de tehnologie.

“Astăzi, marcăm un prim moment în începerea colaborării între o companie din Coreea de Sud din domeniul industriei de apărare şi compania Romarm. În decursul ultimei perioade, am avut mai multe discuţii despre potenţialul colaborării dintre industria de apărare românească şi industria sud-coreeană şi azi avem un prim memorandum. Miercuri, vom avea un alt memorandum semnat cu o altă companie din industria de apărare, în cadrul vizitei pe care companii din Coreea de Sud o efectuează în România în acest moment”, a declarat, luni, Florin Spătaru.

El a precizat că îşi doreşte ca industria de apărare să realizeze parteneriate care să ducă la crearea unor echipamente pentru Ministerul Apărării Naţionale.

“Industria de apărare românească îşi doreşte realizarea unor parteneriate care să ducă la crearea unor echipamente, produse, servicii pentru Ministerul Apărării Naţionale, dar şi pentru acoperirea necesităţilor din domeniul apărării în ţările NATO. În discuţia pe care am avut-o înainte de semnarea acestui memorandum, am evidenţiat faptul că ne dorim ca această colaborare să înceapă din primul moment. Cooperarea industrială dintre cele două companii, dintre Romarm sau subsidiarele Romarm şi firma Hanhwa să se realizeze pentru crearea acestor capabilităţi în România pentru Ministerul Apărării Naţionale. Să sperăm că în cursul acestui an, aceasta este provocarea pe care o adresez atât celor de la Romarm, cât şi celor de la Hanhwa, vom putea veni cu un plan concret investiţional, transfer de tehnologie şi ne vom putea întâlni pentru a adresa proiectul concret care urmează să fie realizat în România”, a explicat Florin Spătaru.

Întrebat când ar putea fi semnat un contract pe baza acestui memorandum, ministrul Economiei a răspuns: “Putem să vedem un contract în momentul în care Ministerul Apărării Naţionale va lua hotărârea de a achiziţiona astfel de produse şi atunci suntem pregătiţi pentru o cooperare industrială. Pe de altă parte, am adresat solicitarea ca evaluarea cooperării industriale să se facă şi în funcţie de necesităţile din regiune”.

Sursa foto: captura video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *