Mercedes a început construcția SUV-ului electric EQB în Kecskemét, Ungaria

eqb Sursa foto: Daimler

Producția de serie a modelului de SUV electric Mercedes EQB a început la uzina Mercedes-Benz din Kecskemét, Ungaria. EQB, care a fost prezentat în aprilie, este fabricat acolo pentru piețele mondiale,iar Ungaria ia fața din nou României de data asta la producția de mașini electrice. Singura mașină cât de cât apropiată produsă de România este hibridul Puma fabricat de Ford la Craiova.

EQB este cunoscut a fi un SUV electric cu până la șapte locuri. La 4,68 metri lungime. Platforma compactă este, de asemenea, importantă în producția de serie începută – mai precis în alegerea fabricii. Modelul de motor cu combustie GLB, din care a fost derivat EQB, este construit la uzina Aguascalientes din Mexic pentru piețele mondiale. CLA, CLA Shooting Brake și A-Class, pe de altă parte, sunt fabricate în Kecskemét. Deoarece aceste trei modele se bazează pe aceeași platformă, EQB poate fi construit și în Kecskemét.

Rețeaua de producție de mașini compacte Mercedes-Benz cuprinde fabrica principală din Rastatt (unde este construit EQA), unitatea de producție chinezească BBAC din Beijing, producătorul contractual Valmet Automotive din Uusikaupunki, Finlanda, fosta fabrică Smart din Hambach, Franța, până când a fost vândută către Ineos, plus fabricile deja menționate, din Ungaria și Mexic.

SUV-ul electric este prima mașină electrică din producția maghiară. Audi produce motoare electrice la Györ – pentru e-tron quattro, de exemplu – dar nu construiește (încă) mașini electrice acolo.

Ministrul maghiar de externe și comerț, Péter Szijjártó, a fost de asemenea prezent la eveniment pentru a marca începerea producției de serie. El a indicat că statul maghiar a furnizat aproximativ 42 de milioane de euro în sprijinul investiției de aproximativ 136 de milioane de euro în uzină.

„Țările care câștigă competiția pentru investiții în electromobilitate câștigă viitorul”, a spus Szijjártó.

Prețurile pentru EQB nu sunt încă cunoscute, dar primele vehicule urmează să fie livrate clienților europeni spre sfârșitul acestui an.

Sursa foto: Daimler

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *