Mercedes a primit aprobarea oficială pentru vânzarea activelor din Rusia/ Producătorul auto german are și opțiunea răscumpărării

Mercedes pixabay.com

Constructorul auto german Mercedes-Benz a anunţat că a convenit o opţiune de răscumpărare pentru activele sale ruseşti, în condiţiile în care a primit aprobarea oficială pentru vânzarea acestor active, fiind mai aproape de ieşirea de pe piaţa din Rusia, transmite Reuters.

Mercedes, care la începutul lunii martie 2022 şi-a suspendat exporturile spre Rusia, precum şi producţia locală, a ajuns anul trecut la un acord privind vânzarea acţiunilor la subsidiarele sale industriale şi de servicii financiare către dealer-ul rus Avtodom.

Acordurile pentru plecarea din Rusia a companiilor occidentale din aşa-numitele state “neprietenoase” – cele care au impus sancţiuni Rusiei – au nevoie de aprobarea unei comisii a Guvernului de la Moscova. În mod frecvent, companiile occidentale includ clauze de răscumpărare, astfel încât în viitor să poată reveni pe piaţa din Rusia.

Într-un comunicat de presă, Mercedes a informat că intenţionează să se retragă din Rusia, acum că vânzarea acţiunilor la subsidiarele sale către Avtodom a primit aprobarea oficială.

“Finalizarea tranzacţiei este acum subiectul implementării acordurilor contractuale. Ne străduim să o implementăm rapid”, a precizat Mercedes. “Am convenit o opţiune cu cumpărătorul, în conformitate cu care am putea răscumpăra acţiunile la companii dacă sancţiunile vor fi ridicate”, a adăugat constructorul german.

Clauzele de răscumpărare sunt o opţiune populară pentru constructorii auto străini care au decis să iasă de pe piaţa din Rusia ca urmare a războiului din Ucraina. De exemplu, grupul auto francez Renault şi-a vândut pachetul majoritar de acţiuni pe care îl deţinea la constructorul auto rus Avtovaz pentru o rublă, dar a inclus în contract o clauză de răscumpărare valabilă timp de şase ani. De asemenea, constructorul japonez Nissan şi-a vândut afacerile din Rusia către o entitate de stat pentru suma de un euro.

 

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *