Mercedes investește 2 miliarde de euro în fabrici de asamblare din UE pentru vehicule electrice

mercedes, masina, volan Sursa foto: Pixabay

Mercedes-Benz a anunțat investiții de miliarde de euro în fabricile sale europene de asamblare pentru a le echipa pentru trecerea la mașini electrice până la sfârșitul deceniului. Aceasta presupune producerea de vehicule pe noile platforme electrice care vor fi introduse din 2025, scrie Electrive.com.

Mercedes spune că fabricile sale germane din Sindelfingen, Bremen, Rastatt și uzina din Kecskemét, Ungaria, vor începe să producă noile modele electrice în segmentele Top End Luxury, Core Luxury și Entry Luxury de la jumătatea deceniului. În iulie 2021, producătorul auto german a anunțat că Mercedes intenționează să introducă doar platforme electrice începând cu 2025 – acum a fost determinată și distribuția (așteptată) între fabrici.

Uzina din Sindelfingen este uzina principală pentru Top End Luxury și va produce modele ale platformei electrice AMG.EA din 2025. Uzinele din Bremen și Kecskemét vor produce modele ale platformei electronice MB.EA – adică modelele Core Luxury – și Uzinele Rastatt și Kecskemét vor construi platforma de modele repoziționate MMA din 2024.

În cazul acestei din urmă platforme, cuvântul cheie „repoziționat” este important: șeful Mercedes, Ola Källenius, plănuiește de ceva timp să scadă gama de modele compacte a companiei din Stuttgart. Potrivit unui raport din ziarul german de afaceri și comerț Handelsblatt, sunt planificați succesori electrici pentru modelele GLA, GLB, CLA Coupé și CLA Shooting Brake. Clasa B va fi întreruptă, dar Clasa A urmează să fie întreruptă și în toate stilurile de caroserie.

Ca parte a implementării Planului de afaceri 2022-2026, Mercedes-Benz spune că investește peste două miliarde de euro în locurile sale de producție europene. Producătorul de automobile crește, de asemenea, profunzimea producției și dezvoltării în domeniul tehnologiei de acționare electrică. Următoarea generație de sisteme de acționare electrică va fi dezvoltată intern.

Producția și asamblarea pieselor sistemelor e-drive pentru viitoarele modele ale mărcii Mercedes-EQ vor începe la uzina Untertürkheim la sfârșitul anului 2024. Uzina din Berlin își va extinde și portofoliul de producție în viitor pentru a include fabricarea și asamblarea motoarelor electrice de înaltă performanță.

„În urma lansărilor de succes ale modelelor Mercedes-EQ din ultimele luni, facem următorul pas: să schițăm planul pentru viitoarea noastră configurație de producție. Împreună cu reprezentanții angajaților, implementăm în mod constant strategia Mercedes-Benz către „numai electric””, spune Jörg Burzer, membru al Consiliului de administrație al Mercedes-Benz Group AG. „Suntem pregătiți pentru creșterea rapidă a volumelor de vehicule electrice – nu în ultimul rând datorită echipei noastre înalt calificate și motivate din întreaga lume. Odată cu noua configurație de producție, ne creștem și mai mult flexibilitatea și eficiența și ne asigurăm viitorul locațiilor noastre.”

Producția SUV-ului EQS va începe în scurt timp la uzina americană din Tuscaloosa, urmată de SUV-ul EQE la sfârșitul acestui an. Ambele modele – la fel ca sedanurile construite la Sindelfingen și Bremen – se bazează pe platforma EVA2 complet electrică. La Beijing, Mercedes construiește și câteva modele electrice, iar de câteva săptămâni și sedanul EQE.

A patra platformă, pe care Mercedes o anunțase pentru perioada din 2025, este destinată autoutilitarelor electrice. Mercedes nu a furnizat încă nicio informație cu privire la producția VAN.EA.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *