Mercedes lansează o ofensivă pentru Tesla, cu o mașină electrică de lux

Carmen Radu apr. 16, 2021 0 comentarii
mercedes benz, eqs, masina electrica

Mercedes va lansa o suită de vehicule electrice de lux în următoarele 18 luni, a declarat șeful executiv al producătorului german de automobile, joi, când a dezvăluit noul sedan electric de lux, modelul EQS 2022, conceput pentru a atrage clienții Tesla, scrie Financial Times.

EQS, care urmează să fie pus în vânzare la sfârșitul verii, va fi doar primul din cele nouă vehicule electrice pe care producătorul vrea să le lanseze în termen de doi ani. Gama va fi disponibilă în Europa, China și SUA.

EQS are o autonomie de până la 770 km pe încărcare completă, depășind modelul Tesla S și viitoarea iNEXT a BMW. Modelul, al cărui preț nu a fost încă dezvăluit, se va vinde probabil între 80.000 și 150.000 de euro, în funcție de specificații, a prezis analistul Bernstein Arndt Ellinghorst. Mașina ar putea sosi în această toamnă la clienți.

Mercedes, care a vândut anul trecut 160.000 de vehicule electrice și hibride și a îndeplinit obiectivele UE de emisii, își propune aproape să dubleze vânzările de mașini electrice în 2021.

Acțiunile companiei-mamă Daimler au crescut cu peste 200% până la 75,36 euro, de la minimele din martie anul trecut, susținute parțial de vânzările puternice din regiunea Asia-Pacific. În cele trei luni până la sfârșitul lunii martie, Mercedes a stabilit un record în China, livrând 222.520 de vehicule.

Sursa foto: Mercedes Benz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *