GALERIE FOTO Mercedes tocmai a vândut cea mai scumpă mașină din istorie – 135 milioane de euro

Mercedes

Mercedes-Benz a confirmat joi că a vândut recent cea mai scumpă mașină din lume. Un foarte rar Mercedes-Benz SLR coupe din 1955 care fusese păstrat în colecția producătorului auto german a fost vândut unui proprietar privat pentru 135 de milioane de euro, echivalentul a 142 de milioane de dolari. Acest preț o face cea mai scumpă mașină despre care se știe că a fost vândută vreodată, potrivit Hagerty, o companie care urmărește valorile mașinilor de colecție, relatează CNN.

Banii din vânzare vor fi folosiți pentru a înființa Fondul Mercedes-Benz, un fond global de burse, a spus Mercedes într-un anunț.

Prețul de vânzare record anterior pentru o mașină a fost plătit de 70 de milioane de dolari în 2018 pentru un Ferrari 250 GTO din 1963.

Mercedesul care a fost vândut a fost unul dintre cele două prototipuri 300 SLR Uhlenhaut Coupe. Mașinile vechi de 67 de ani au fost numite în cinstea inginerului șef al Mercedes la acea vreme, Rudolf Uhlenhaut, și se spune că au o viteză maximă de 300 km/h. Au fost vândute la o licitație închisă bazată doar pe invitație la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart, pe 5 mai. Licitația a avut loc în colaborare cu compania de licitații auto RM Sotheby’s.

Celălalt Uhlenhaut Coupe va rămâne în colecția Muzeului, potrivit unui comunicat Mercedes-Benz.

„Mașinile lor de curse din anii 1930 și 1950 sunt rare și cele mai multe sunt încă deținute de fabrică, așa că toate cele care vin pe piață sunt foarte căutate”, a declarat Brian Rabold, vicepreședinte pentru informații auto la Hagerty.

Sursa foto: mercedes-benz.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *