Meta amână criptarea Facebook Messenger şi Instagram Direct

instagram - logo

Cele două produse de comunicare deţinute de Meta, care ţin de Facebook şi Instagram, vor fi criptate complet cel mai devreme în 2023.

După ce, iniţial, criptarea completă a comunicării făcute prin intermediul Facebook Messenger şi Instagram era programată pentru anul viitor, Meta revine acum şi spune că are nevoie de mai mult timp.

Noul termen pentru criptarea celor două servicii este “cândva în 2023”. Meta spune că, pentru a implementa corect această facilitate, are nevoie de mai mult timp decât a crezut iniţial.

Spre deosebire de WhatsApp, care beneficiază de criptare end-to-end implicită, celelalte produse nu se bucură de acelaşi nivel de securitate. La Messenger, de exemplu, criptarea este opţională şi trebuie activată punctual de utilizatori.

Meta are o scuză în faptul că lucrează, în prezent, la interoperabilitatea celor trei servicii de comunicare pe care le deţine, iar acesta este un proces complex şi de durată.

Pe de altă parte, se poate crede că Meta încearcă să tragă de timp şi să nu implementeze criptarea completă înainte să găsească o alternativă pentru colectarea datelor. Se ştie că Meta lucrează la un sistem care să “tragă” datele personale necesare targetării cu reclame din transferurile de date criptate, fără a sparge sistemul de criptare.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *