Meta, compania mamă a Facebook, este dată în judecată pentru 2,3 miliarde lire sterline, utilizatorii din Marea Britanie susținând că sunt exploatați

Redacția ian. 15, 2022 0 comentarii
Facebook Meta

Meta, compania mamă a Facebook, fondată de Mark Zuckerberg, este dată în judecată pentru 2,3 ​​miliarde de lire sterline într-un proces colectiv care susține că 44 de milioane de utilizatori Facebook din Marea Britanie au fost exploatați după ce s-au înscris în rețeaua de socializare, scrie publicația britanică The Guardian.

Cazul susține că Meta a abuzat de dominația sa pe piață prin stabilirea unui „preț incorect” pentru utilizarea gratuită a datelor utilizatorilor Facebook. La nivel mondial, Meta realizează 98% din veniturile sale de la agenții de publicitate, care sunt capabili să vizeze anumite categorii demografice și consumatori, deoarece compania și-a construit profiluri ale utilizatorilor săi prin activitatea lor online.

„Ei exploatează utilizatorii prin preluarea datelor personale fără a-i compensa în mod corespunzător pentru preluarea acestor date”, a spus Lovdahl Gormsen, analist în domeniul concurenței.

Meta ar fi respins acuzațiile aduse. Un reprezentant a declarat pentru BBC News că utilizatorii accesează gratuit serviciul Facebook. „Ei aleg serviciile noastre pentru că le oferim valoare și au un control semnificativ asupra informațiilor pe care le distribuie pe platformele Meta”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *