Meta Estate Trust a obținut un profit net de 6,5 milioane de lei în 2022

Meta Estate Trust

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, prezentă pe piața SMT – AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier MET, a înregistrat un profit net de 6,5 milioane de lei în 2022, potrivit unei informări de presă.

Compania a obținut în anul 2022 venituri totale de peste 21,7 milioane de lei, comparativ cu 3,1 milioane de lei în anul precedent.

Compania a încheiat pe profit primul exercițiu financiar complet de la înființarea în luna martie 2021. Activele totale au atins, la finele anului, 98,6 milioane lei, în creștere cu 38% față de sfârșitul anului 2021 (71,6 milioane lei), pe fondul investițiilor noi cu fondurile obținute primordial prin operațiuni de majorare de capital și a profiturilor realizate.

În perioada de raportare compania a încasat echivalentul în lei a circa 8,9 milioane euro din exit-uri marcate în 2022, ieșind total din 6 din proiectele de investiții și parțial din alte 5. Marja brută a investițiilor exitate înainte de cheltuielile generale, s-a situat la 8,9 milioane lei.

În ceea ce privește planurile de viitor, strategia companiei rămâne cea de diversificare prin extinderea prezenței și pe alte segmente de real estate, în mod special prin adăugarea componentei de income producing assets. Meta Estate Trust va continua să atragă fonduri sub formă de equity, împrumuturi bancare sau obligațiuni emise pe care să le utilizeze în liniile de business pentru a crea valoare pentru acționarii săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *