Meta Estate Trust, companie de tip holding din sectorul imobiliar, a închis primul trimestru cu un profit net de 2 milioane de lei, triplu față de anul trecut

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, prezentă pe piaţa locală de capital sub simbolul bursier MET, anunță că a încheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 2 milioane de lei, de trei ori mai mare față de aceeași perioadă a anului 2023 și în linie cu bugetul anului 2024 recent aprobat.

Focusul companiei pentru prima parte a anului 2024 a fost restructurarea portofoliul de investiții pentru o securitizare adecvată și diminuare a expunerilor semnificative.

În primul trimestru al lui 2024, cifra de afaceri s-a ridicat la 3,41 milioane lei (T1 2023: 0,13 milioane lei), reprezentând 47% din total venituri, generată predominant de vânzările de unități imobiliare rezidențiale din București deținute în proiectele Mobexpert Homes și Parcului. Se remarcă o componentă echilibrată a veniturilor, ce cuprinde venituri totale de peste 7 milioane de lei distribuite uniform pe principalele linii de business ale companiei.

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust, a declarat: „În conformitate cu strategia pentru 2024, în primul trimestru, echipa de management a Meta Estate Trust a monitorizat atent portofoliul de investiții și a restructurat câteva proiecte imobiliare, astfel încât să securizeze suplimentar investițiile curente și să se poziționeze strategic pentru exit-uri viitoare. Miza a fost echilibrarea riscului investițional pe liniile de business. În acest sens am realizat în primul trimestru două operațiuni prin care ne-am securizat poziția într-o investiție strategică în Poiana Brașov și am preluat în patrimoniu 10 apartamente din proiectul Noa Pajura, din care 9 unități sunt deja precontractate de clienți finali”.

Focusul anului rămâne acela de a diminua expunerile semnificative, de a prelua și valorifica imobilele ce urmează să fie finalizate din câteva proiecte investiționale și de a dezvolta portofoliul investițional prin finanțări bancare.

„Vom monitoriza și restructura portofoliu de investiții cu scopul final de a maximiza randamentele investiționale”, arată Alexandru Bonea.

La finalul lunii aprilie, compania a primit de asemenea aprobarea acționarilor pentru a demara un program de răscumpărare de acțiuni a cărui intenție este de a crește atât lichiditatea în piață a acțiunilor MET cât și valoarea de tranzacționare, pentru a diminua discount-ul între valoarea curentă din piață de capital și valoarea unitară a activului net. Acest program este prevăzut să înceapă în a două parte a anului 2024, odată cu disponibilități financiare realizate din vânzări de unități sau exit din proiectele imobiliare.

O altă noutate anunțată de Meta Estate Trust este vizarea unor proiecte investiționale ce sunt analizate cu o potențială finanțare dintr-o emisiune de obligațiuni.

Meta Estate Trust este o companie tip holding, cu activitate în sectorul imobiliar, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români. Din 29 august 2022, Meta Estate Trust este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO, având simbolul bursier MET.

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *