Meta, fosta companie Facebook, vrea să vândă proiectul de criptomonede Diem, pentru care ar putea primi 200 milioane dolari

Redacția ian. 27, 2022 1 comentarii
Facebook Meta

Meta, fosta companie Facebook, vinde divizia care se ocupa de proiectul de criptomonede Diem. Potrivit surselor Financial Times, cel care a cumpărat tehnologia Facebook ar fi Silvergate Bank din California, unul dintre cele mai cunscute bănci, pentru 200 de milioane dolari. Diem și Silvergate au refuzat să comenteze. Facebook, care și-a redenumit recent compania-mamă Meta, nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere.

Grupul din Silicon Valley a fost recent acaparat de problemele privind lipsa de confidențialitate a utilizatorilor pe principalele rețele de socializare, Facebook și Instagram, o tendință care amenință modelul său de afaceri bazat pe reclame care produce 85 miliarde dolari pe an.

Prin această tranzacție, companiile care au investit în proiectul Diem ar putea să își recupereze o parte din bani. Aceștia au investit inițial 10 milioane dolari. Proiectul a fost respins din partea autorităților de reglementare încă de la început. Mai mulți membri fondatori, inclusiv PayPal, Mastercard și Vodafone, au renunțat la proiect în primul an de funcționare.

Inițial Libra, proiectul a fost redenumit „Diem” din cauza criticilor cu care Facebook s-a confruntat, în special din partea autorităților care priveau proiectul precum o amenințare asupra sistemului monetar.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *