Metabeta, startup fondat în România, atrage o primă investiție de jumătate de milion de euro

Marius Ursache si Vlad Bodi_Metabeta

Metabeta, o platformă data-driven pentru gestionarea investițiilor în startup-uri, a primit o rundă seed de finanțare în valoare totală de 500.000 de euro. Runda de investiție a fost condusă de Neogen Capital și completată de alți 15 business angels. Fondurile au ca obiectiv dezvoltarea Metabeta într-un marketplace pentru investitori și startup-uri bazat pe machine learning.

Firma a fost fondată de Marius Ursache și Vlad Bodi în 2019.

„Prin finanțarea primită, vom accelera dezvoltarea produsului”, a explicat Marius Ursache, Co-fondator și CEO Metabeta.

Metabeta ajută startup-urile să își creeze un profil detaliat și să prezinte toate datele relevante de business în fața investitorilor. Cu ajutorul tehnologiei folosite, investitorii (business angels, fonduri de investiții, acceleratoare) pot să gestioneze mult mai eficient oportunitățile de investiții, să le evalueze pe baza unor date obiective, disponibile în timp real, și să ia astfel decizii mai informate.

Capitalul primit va fi folosit pentru dezvoltarea Metabeta într-un marketplace, unde potențiali investitori vor avea acces la o selecție de startup-uri recomandate în care pot investi, având la dispoziție informații complete despre acestea, precum și un sistem de scoring & matching și date în timp real despre posibilitățile cele mai bune de investiție din toată Europa Centrală și de Est.

În prezent, Metabeta are peste 4.500 de utilizatori (startup-uri și investitori), o echipă de 11 persoane și participare la mai multe acceleratoare locale și internaționale (Advancing AI by Google & Techcelerator, Startup Wise Guys sau DMS Accelerator).

Marius Ursache (co-fondator și Chief Executive Officer) a fondat companii precum Grapefruit sau Eternime și predă la MIT (Massachusetts Institute of Technology), Singularity University și Techstars. Vlad Bodi (co-fondator și Chief Product Officer) a fondat companii precum Maxcode, Thinslices sau Hppy și a fost VP of Growth al unuia dintre cele mai mari marketplace-uri B2B din America Latină.

În urma investiției primite, Neogen Capital deține 12% din acțiunile Metabeta, iar cei 15 business angels împart 8% dintre acțiunile startup-ului. Acționarii majoritari Metabeta rămân co-fondatorii Marius Ursache (57,2%) și Vlad Bodi (22,8%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *