Metrorex: Am invitat sindicaliștii la dialog, dar au refuzat și au ocupat abuziv și ilegal calea de rulare. Circa 600 de persoane participă la protest

Carmen Radu mart. 26, 2021 0 comentarii
sindicalisti metrou

Metrorex transmite că a invitat sindicaliștii care au blocat circulația metroului la dialog, în repetate rânduri, pentru a discuta cerințele lor, însă au refuzat și au ocupat abuziv și ilegal calea de rulare. Potrivit companiei, circa 600 de persoane participă la protest.

„În seara zilei de 25 martie, circa 250 de sindicaliști și comercianți au organizat o adunare spontană, care ulterior s-a transformat într-o acțiune de ocupare a căilor de metrou. În cursul dimineții, în jurul orei 3.30, li s-au alăturat o parte dintre angajații Metrorex din tura de noapte care au lucrat la reviziile periodice ale liniilor”, arată compania, într-un comunicat.

Metrorex transmite că, începând cu ora 23.30, conducerea companiei i-a invitat în repetate rânduri la dialog social civilizat pentru a discuta cerințele lor, dar „aceștia au refuzat dialogul și au ocupat abuziv și ilegal calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului”. În momentul de față sunt circa 600 de participanți la acest protest.

Metrorex mai menționează că angajații care trebuiau să asigure mersul trenurilor astăzi s-au prezentat la serviciu normal.

„Acțiunea de protest e ilegală, perturbă ordinea publică și împiedică desfășurarea în condiții normale a transportului de călători în București. Metrorex își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispoziție pentru a opri această ilegalitate”, conchide compania.

Sindicaliștii de la Metrorex au blocat vineri dimineață metroul după ce compania controlată de Ministerul Transporturilor a aplicat vineri o nouă lovitură sindicatului condus de Ion Rădoi, fost parlamentar PSD și lider al organizației de peste 20 de ani. Astfel, Metrorex a notificat o firmă controlată de sindicalistul Rădoi să elibereze toate spațiile comerciale din metrou până la 2 aprilie.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a condamnat vineri acțiunea sindicaliștilor Metrorex de a bloca circulația metroului, spunând că este „o acțiune ilegală”, din partea unei firme care „vrea neapărat să căpușeze Metrorex în liniște”. „Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii”, a scris Drulă, pe Facebook.

Societatea de Transport București a mărit la maximum parcul de vehicule și a chemat angajați de acasă pentru a prelua fluxul de călători care nu pot folosi vineri metroul, din cauza protestelor sindicaliștilor. Și ceilalți doi operatori din Capitală vor lua măsuri pentru a prelua fluxul suplimentar.

Foto: Sindicaliștii blochează liniile de metrou / Facebook - pagina sindicatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.