Metrorex anunță intervale mai mari de succedare a trenurilor, de vineri. Compania dă vina pe starea de alertă, sindicatul pe lipsa de personal

Carmen Radu mart. 25, 2021 0 comentarii
metrorex, metrou

Compania Metrorex a anunţat că, începând de vineri, în afara orelor de vârf, intervalele de succedare a trenurilor de pasageri vor creşte cu cel mult două minute.

„Ajustarea intervalului de succedare în afara orelor de vârf nu pune în pericol funcţionarea la parametri optimi a vreunei magistrale de metrou, acest lucru fiind asigurat şi de un număr corespunzător de personal specializat”, a transmis compania.

„Începând cu data de 26 martie, în afara orelor de vârf, intervalele de succedare a trenurilor de pasageri vor creşte cu cel mult două minute”, a transmis, joi, Metrorex, menţionând că măsura a fost luată în contextul prelungirii stării de alertă.

Conform sursei citate, în orele de vârf – 7:00-10:00 şi 15:00-20:00 – intervalul de succedare rămâne neschimbat pe toate magistralele de metrou.

„Ajustarea intervalului de succedare în afara orelor de vârf nu pune în pericol funcţionarea la parametri optimi a vreunei magistrale de metrou, acest lucru fiind asigurat şi de un număr corespunzător de personal specializat. În acelaşi timp, măsurile dispuse se înscriu şi în strategia generală de eficientizare a companiei”, au precizat reprezentanţii Metrorex.

Anunțul vine după ce sindicatul de la metrou a anunțat că 10 trenuri vor ieși din circulație, de vineri, din lipsă de personal calificat.

Sursa foto: Facebook/Metrorex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.