Metrorex anunţă suplimentarea numărului de trenuri în perioadele de vârf, în contextul restricţiilor impuse de construirea Magistralei 6

metrorex, metrou Sursa foto: Facebook/ Metrorex

Metrorex anunţă suplimentarea numărului de trenuri în perioadele de vârf și reducerea intervalelor de așteptare între trenuri , în contextul restricțiilor impuse de construirea Magistralei 6, care va conecta rețeaua de metrou existentă de Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Proiectul „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă” (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni) este o lucrare de utilitate publică de interes național, conform HG nr. 496/2017. Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internațional Otopeni, fără transbordare la stația 1 Mai. Aceasta va avea un traseu de 14,2 km și va cuprinde 12 stații de metrou: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internațional Henri Coandă. Totodată, în cadrul acestui proiect se vor achiziționa și 12 trenuri noi de metrou.

Pentru construirea acestui obiectiv, activitățile de execuție impun restricționarea anumitor porțiuni de circulație rutieră. Măsurile de restricționare sunt programate din timp și eventualele modificări sunt anunțate în prealabil. Devierea traficului și semnalizarea rutieră sunt realizate cu suportul și sub supravegherea Brigăzii Rutiere.

“Încurajăm publicul călător care tranzitează zona de Nord -Vest a Capitalei să utilizeze metroul, o soluție potrivită pentru a ajunge rapid, ieftin și sigur la destinație, mai ales în această perioadă caniculară. Totodată, în sprijinul publicului care locuiește în zona Metropolitană București-Ilfov, Metrorex oferă posibilitatea utilizării parcării Terminalului Multimodal Străulești, care are peste 600 de locuri de parcare”.

Printre măsurile anunțate de Metrorex se numără suplimentarea numărului de trenuri în circulație în perioadele de vârf, în cazul în care se constată o supraaglomerare a stațiilor și reducerea intervalelor de așteptare între trenuri pentru a facilita un flux continuu și eficient de călători, prin introducerea de garnituri suplimentare în circulație.

 

Sursa foto: Facebook/ Metrorex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *