Micii investitori au suprasubscris de aproape două ori pachetul de acțiuni Hidroelectrica alocat pentru tranșa de retail, în numai patru zile de la lansarea ofertei

bursa de valori bucurești, bvb Sursa foto: BVB

Micii investitori au suprasubscris de aproape două ori pachetul de acțiuni Hidroelectrica care le-a fost alocat, în patru zile de la lansarea ofertei publice inițiale, arată datele analizate de Economedia.

Investitorii de retail au subscris până miercuri seară 21,3 milioane de acțiuni Hidroelectrica, aproape de dublul pachetului alocat, de 11,7 milioane de acțiuni (15% din pachetul total scos la listare). Subscrierile se ridică la aproape 2,4 miliarde de lei.

Reamintim că joi, 29 iunie, este ultima zi când micii investitori mai pot beneficia de o reducere de 3% din prețul final de ofertă.

Oferta de listare a Hidroelectrica a demarat, oficial, vineri dimineață.

Pentru micii investitori, Fondul Proprietatea a pus la dispoziție 15% din acțiunile scoase la vânzare, adică 11,7 milioane de acţiuni, în timp ce restul acțiunilor sunt pentru investitori instituţionali. În caz de suprasubscriere, oferta pentru micii investitori poate fi crescută la 20%.

Prețul la care pot subscrie investitorii de retail este fix, de 112 lei pe acțiune. Aceștia pot cumpăra minim 50 de acțiuni Hidroelectrica, adică trebuie să scoată din buzunar minim 5.600 lei. Nu există o limită maximă de acțiuni care pot fi cumpărate.

Investitorii pot cumpăra acțiuni până în data de 4 iulie 2023, până la ora 12:00.

Ordinele de subscriere ale investitorilor instituţionali nu sunt publice, ci pot fi văzute doar de brokerii din consorțiu.

Hidroelectrica, „perla din energie” a statului român, se listează la Bursa de Valori București (BVB). Fondul Proprietatea, acționarul minoritar, a anunțat săptămâna trecută că scoate la vânzare 17% din pachetul deținut (de aproape 20%), adică 78 milioane acțiuni. Interval de preț este de 94 – 112 lei pe acțiune. Astfel, pachetul de acțiuni este estimat la o valoare de maxim de 8,8 miliarde lei (1,78 miliarde de euro) pe baza preţului maxim de subscriere de 112 lei. Compania este evaluată la 50,4 miliarde de lei. Amintim că Hidroelectrica se va lista la bursă sub simbolul H2O, formula chimică a apei.

Sursa foto: BVB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *