Microsoft: milioane de oameni disponibilizați au apelat în timpul pandemiei la cursuri online, pentru a deprinde abilități digitale

Redacția apr. 7, 2021 0 comentarii
conferinta, video, zoom, calculator, laptop

De la muncitori în uzine până la vânzători şi şoferi de camioane care au fost disponibilizaţi, milioane de oameni au apelat în timpul pandemiei la cursurile online. Peste 30 de milioane de persoane din 249 de ţări au dobândit abilităţi digitale în timpul pandemiei, pe durata ultimului an, prin intermediul unii program de training global lansat de Microsoft, scrie Agerpres.

Prin programul global de training demarat la jumătatea anului trecut, Microsoft îşi propunea să sprijine 25 de milioane de persoane de la nivel global în dezvoltarea competenţelor digitale. De la muncitori în uzine până la vânzători şi şoferi de camioane care au fost disponibilizaţi, milioane de oameni au apelat în timpul pandemiei la cursurile online puse la dispoziţie de GitHub, LinkedIn şi Microsoft, cu scopul de a se pregăti pentru locurile de muncă cu cea mai mare cerere pe piaţă, spun reprezentanții Microsoft. Este vorva de domenii precum serviciile pentru clienţi, managementul de proiecte şi analiza datelor.

Resursele Microsoft vor veni în completarea activităţilor derulate de LinkedIn “pentru a promova oportunităţile vaste de dezvoltare a competenţelor digitale”. Printre idei: o aplicaţie Microsoft Teams pentru Educaţie, dezvoltată cu ajutorul LinkedIn, care le oferă studenţilor posibilitatea de a primi consultanţă personalizată pentru orientarea în carieră. “Microsoft va aplica aceste lecţii la o scară mai mare şi anunţă un nou serviciu online, Career Connector, care va ajuta, în urmatorii trei ani, 50.000 de indivizi care îşi caută un loc de muncă să-şi asigure un job în domenii care vizează tehnologia. Această iniţiativă se va axa pe cursanţii care şi-au dezvoltat competenţe prin intermediul partenerilor Microsoft din sectorul nonprofit şi din sectorul de învăţământ, în special femei şi minorităţi slab reprezentate în domeniul tehnologic”, se arată în comunicatul companiei.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *