Microsoft negociază cumpărarea Discord, platformă de comunicare axată pe jocuri, cu 10 miliarde de dolari

Microsoft

Discord, serviciul de comunicare focusat pe gaming, ar putea fi achiziţionat, în curând, de Microsoft, pentru 10 miliarde de dolari, potrivit news.ro.

Phil Spencer, şeful diviziei Xbox, ar negocia din partea Microsoft cumpărarea Discord, conform surselor anonime citate de Bloomberg. Gigantul american ar fi dispus să ofere 10 miliarde de dolari pentru Discord.

Nu mai departe de luni, în piaţă a apărut informaţia conform căreia Discord s-ar putea vinde pentru aceeaşi sumă de 10 miliarde de dolari, aflându-se în proces de evaluare a mai multor oferte.

Discord s-ar afla deja pe finalul negocierilor cu una din companiile interesate. Se presupune că aceasta este Microsoft, deşi interesate ar mai fi Amazon şi Epic Games.

În acelaşi timp, Discord are şi opţiunea listării la bursă, pe care o ia încă serios în calcul, ca alternativă la vânzare.

Serviciul de chat, care încă nu face profit, este evaluat la 7 miliarde de dolari şi a avut anul trecut venituri de 130 de milioane de dolari. Lunar, Discord are în jur de 140 de milioane de utilizatori.

sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *