Ministerul de Finanțe s-a împrumutat de pe bursă nouă miliarde de lei în ultimii doi ani, prin Fidelis

Redacția dec. 17, 2021 0 comentarii
BVB, Bursa de valori Bucuresti, investitii

Ministerul Finanțelor (MF) a împrumutat 872,5 milioane lei și 42,1 milioane euro, prin cea de-a șasea ofertă primară de vânzare a obligațiunilor de stat FIDELIS dedicate populației realizată în ultimii doi ani prin BVB. Astfel, valoarea totală a celor șase runde de finanțare efectuate în 2020 și 2021 pe BVB de către Ministerul Finanțelor depășește 9 miliarde lei.

„În cursul acestui an, persoanele fizice au investit peste 4,3 miliarde de lei în obligațiuni de stat FIDELIS, ceea ce arată că programul se bucură de un interes ridicat, fiind un instrument de economisire atât în ​​lei, cât și în euro. Participarea susținută a investitorilor la cea de-a patra emisiune realizată în 2021 demonstrează aprecierea acestui Program, care oferă securitate investițiilor și este o alternativă necesară pe piața instrumentelor financiare din România”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Ministerul Finanțelor a derulat oferta publică de vânzare a obligațiunilor de stat Fidelis pentru investitori persoane fizice la Bursa de Valori București în perioada 18 noiembrie – 10 decembrie 2021. Oferta a fost realizată cu sprijinul BT Capital Partners (Lead Manager) & Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana si BRD – Groupe Societe Generale.

„Comenzile plasate de investitorii români în cadrul acestor șase oferte în ultimii doi ani au depășit numărul de 54.000, ceea ce demonstrează că românii sunt deschiși către noi modalități de economisire. Ne propunem să oferim investitorilor cât mai multe instrumente pentru tranzacționarea și gestionarea portofoliilor, iar odată cu lansarea Contrapărții Centrale gama de astfel de instrumente va fi și mai diversificată”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.

‘Emisiunile obișnuite din cadrul Programului FIDELIS derulate de Ministerul Finanțelor au stabilit deja pe piața financiară din România instrumentul cu cel mai scăzut grad de risc accesibil investitorilor individuali, ceea ce are o importanță deosebită din perspectiva unui management adecvat al portofoliului pe care persoanele fizice îl pot face. implementează. Listarea Obligațiunilor Tbond adresate investitorilor individuali la Bursa de Valori București oferă parametrii de lichiditate necesari pentru ca titlurile de valoare să devină eligibile pentru investitorii locali activi pe piața financiară locală, care își actualizează periodic deciziile de investiții’, a declarat Irina Neacsu, Director Executiv Corporate Finance BRD. – Groupe Société Générale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.