Ministerul Energiei: Guvernul lucrează cu Banca Mondială la un proiect de lege offshore wind/ Popescu spune că vrea ca proiectul să fie aprobat în această sesiune parlamentară

Redacția mart. 30, 2023 2 comentarii
turbina eoliana offshore sursa Wikimedia Commons - Ein Dahmer

Guvernul lucrează, împreună cu Banca Mondială la un proiect de Lege offshore wind, care va fi trimis în Parlament, şi suntem deschişi să avem un proiect cât mai bun, care să fie aprobat în actuala sesiune parlamentară, a declarat, joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, citat de Agerpres.

„Dacă discutăm despre legea offshore wind, da, în Guvern lucrăm împreună cu Banca Mondială pe un proiect de lege pe care evident că îl vom trimite în Parlament spre aprobare. Nu va fi Ordonanţă aprobată de către Guvern, va fi un proiect pe care îl trimitem către Parlament”, a declarat ministrul la o conferință pe teme de energie, organizată de DC Media Grup.

Acesta spune că este deschis să aibă un proiect cât mai bun de lege offshore şi să fie aprobat în această sesiune parlamentară, „pentru că este vital să avem un proiect de lege, ca să putem da drumul la investiţiile în energie eoliană offshore în Marea Neagră”.

Foto: Wikimedia Commons - Ein Dahmer

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *