Ministrul Agriculturii din Ucraina: Avem suficiente provizii de alimente de bază pentru câțiva ani

Redacția apr. 15, 2022 0 comentarii
agricultura, combina, lan de grau

Ucraina are suficiente provizii de produse alimentare de bază și stocuri pentru producerea de hrană pentru animale timp de câțiva ani și nu ar trebui anticipate probleme cu alimentele în țară în viitorul apropiat, a declarat ministrul ucrainean al Agriculturii, Mykola Solsky într-un interviu publicat în publicația Economichna Pravda (Adevărul economic), scrie Interfax.

„Avem provizii de alimente de bază pentru câțiva ani. Avem suficient ulei vegetal și pentru zece ani. Mai trebuie adăugat că, din moment ce avem multe cereale și o parte din ele servesc ca hrană pentru animale, cu siguranță avem carne și produse lactate. Și nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”, a spus el.

Ucraina consumă de la cinci la șapte milioane de tone de culturi de cereale anual, în timp ce grânarele sale conțin în prezent 20 de milioane de tone de cereale din sezonul precedent și se preconizează că alte 30 de milioane de tone de cereale vor fi recoltate în acest sezon, a spus Solsky.

Ucraina a exportat până la cinci milioane de tone de produse agricole lunar prin porturile Odesa și Mykolayiv înainte de 24 februarie, dar acum poate livra doar aproximativ 500.000 de tone de cereale. Din această cauză, veniturile lunare din export ale Ucrainei au scăzut cu aproximativ 1,5 miliarde de dolari.

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *