Ministrul agriculturii, la Antena 3, întrebat ce face statul împotriva ”speculanților” din piețe care vând carnea de miel cu 60 de lei / kg: Nu există bază legală, infracțiunea de speculă a fost eliminată din Codul Penal

G4Media apr. 19, 2022 5 comentarii
Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat, marți dimineața, la Antena 3, întrebat ce face statul împotriva ”speculanților” din piețe care vând carnea de miel cu 60 de lei kilogramul, că ”nu există bază legală” pentru a fi sancționați și că ”infracțiunea de speculă a fost eliminată din Codul Penal”.

”Sancțiunile vin în sarcina consiliului concurenței, în cazul în care se constată Consiliul Concureței poate sancționa operatorii. Noi împreună cu ANAF și ANPC facem controlale periodic. Au început să apară legumele românești, pe măsură ce cantitățile vor crește evaluarea mea e că și prețurile încep să se domolească”, a mai spus ministrul agriculturii.

Chesnoiu a mai precizat că au fost aplicate amenzi în această perioadă în cazul comercianților care vând legume din import etichetate drept legume românești.

Întrebat ce ar face dacă ar avea o pensie de 1000 de lei și ar vedea în galantar carnea de miel cu 60 de lei kg, ministrul agriculturii a declarat că ”este o situație care nu este de dorit” și că ”din cauza majorării inflației, creșterii prețului la energie am ajuns în situația să apară perturbări ale pieței”.

La insistențele reporterului care i-a cerut să răspundă la întreare, Chesoiu a răspus: ”Vorbiți cu un om care la liceu mânca pâine cu muștar. Știu exact ce înseamnă să te restrângi, îi înțeleg foarte bine pe oameni. E o situație care nu e confortabilă pentru nimeni, am venit cu acel pachet de măsuri să îi sprijinim”.

Atenționat că voucherle nu vor fi disponiile de Paște ci abia de la 1 iunie, ministrul a precizat: ”Când iei măsuri de ce le-ai luat, când nu le iei, de ce nu le iei”.

Antena 3 duce o campanie de câteva zile împotriva ”speculanților” din piețe, acuzați de creșterea prețurilor la alimente.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Economia de piata inseamna sa produci, sa vinzi si sa ramana profit, Pentru romani e mai usor sa fure munca altuia cu tiparnita de bani.

  2. Asa, de obrajor, poate ne lamuriti si pe noi cine si de ce a eliminat-o … Stiam de un baiat care creste porci … Nu e singur sigur …

  3. Domnule ministru ,adica :
    –Specula ,nu mai este valabila ? Da , este clar ,poate de aceeia ,se vinde in piete la tarabe,,banane ,rosii , ardei din Turcia , cartofi din polonia , fara bon fiscal de catre comerianii tuciurii ,care nu stiu ,cate tate are vaca ??? Adica Evaziunea este-n floare ,
    si pe noi nici ,,acolo nu ne doare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.