Ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak, cere companiilor britanice să-și reducă investițiile în Rusia

brexit, marea britanie, uk

Ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak, a solicitat, duminică, mai multor companii britanice să îşi reducă investiţiile din Rusia şi a precizat că ar trebui să renunţe la noile investiţii în economia rusă în urma invaziei din Ucraina, relatează Reuters, citat de News.ro.

”Deşi recunosc că poate fi o provocare să reducă investiţiile existente, cred că nu există niciun argument pentru noi investiţii în economia rusă”, a spus Sunak într-un mesaj video pe Twitter.

”Îndemn proprietarii şi administratorii de active să analizeze foarte atent orice investiţie care l-ar sprijini în orice sens pe Putin şi regimul său”, a subliniat el.

Mai multe companii britanice importante au anunţat că îşi vor vinde sau îşi vor reduce investiţiile în Rusia, precum giganţii energetici BP şi Shell şi firma de investiţii Aviva.

Sunak a mai spus că alte companii care vor urma această iniţiativă se vor bucura de sprijinul deplin al guvernului Marii Britanii.

”Vreau să fie foarte clar că, dacă companiile sau investitorii decid că trebuie să pună capăt relaţiei lor financiare cu Rusia, atunci guvernul vă sprijină pe deplin”, a conchis oficialul britanic

Sursa foto: Alex Mihaileanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *