Ministrul Cercetării anunță că a fost semnat contractul de finanțare pentru migrarea datelor în cloud-ul guvernamental

Redacția iul. 6, 2023 0 comentarii
STS cloud guvernamental

Mininistrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare pentru migrarea datelor în cloud-ul guvernamental.

„177 milioane de euro pentru digitalizarea României. Astăzi am semnat contractul de finanțare pentru migrarea datelor în Cloud-ul Guvernamental. Este o zi istorică pentru debirocratizarea României și pentru viitorul digital al țării noastre. Digitalizarea României este un proiect care reformează din temelii instituțiile publice și serviciile publice oferite cetățenilor. Fără timp pierdut, fără stat la cozi și fără dosare cu șină!”, a declarat acesta într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a mai afirmat într-o conferință de presă că, în perioada următoare, urmează ca din aceşti bani să fie făcută o radiografie a entităţilor din România, bazate pe două principii: important şi rapid, adică acele instituţii care sunt cele mai importante şi care sunt cel mai folosite în relaţia dintre cetăţean şi stat şi ale căror baze de date pot să fie migrate în cel mai scurt timp posibil.

Potrivit proiectului, care va fi finanțat din PNRR, are o valoare totală de 2,2 miliarde de lei. Bugetul va fi împărțit astfel de cele trei instituții participante la proiect:

  • Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR): 474 milioane lei
  • Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS): 1,5 miliarde lei
  • Serviciul Român de Informații (SRI): 237 milioane lei

Cloudul guvernamental este unul dintre cele mai mari proiecte din PNRR și prevede realizarea unei infrastructuri care să simplifice interacțiunea dintre instituții și contribuabili și să crească interoperabilitatea dintre instituțiile statului.

Sursa foto: Facebook / STS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *