Ministerul Dezvoltării: Au fost depuse cereri de finanțare de aproape 4,5 miliarde de lei în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte prin Programul „Anghel Saligny”

Redacția mai 12, 2023 0 comentarii
pndl, lucrari, constructii, muncitor, anghel saligny

Ministerul Dezvoltării anunță că au fost depuse cereri de finanțare de aproape 4,5 miliarde de lei în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte prin Programul „Anghel Saligny”.

Astfel, au existat 375 de cereri, depuse de 310 unități administrativ-teritoriale din 10 județe pentru care a fost deschis cel de-al doilea apel de proiecte finanțate prin Programul Național de Investiții.

Suma totală a cererilor de finanțare este de 4.483.782.728,39 de lei, în condițiile în care bugetul alocat acestui apel de proiecte a fost de 1.236.793.353,89 lei.

Termenul de depunere a fost încheiat aseară, la ora 0.00.

Această rundă a fost deschisă exclusiv pentru județele Bistrița-Năsăud, Brăila, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți și Vrancea, pentru care, în urma repartizării tuturor sumelor pentru finanțarea obiectivelor de investiții care se încadrează în Program, au mai rămas fonduri disponibile.

Cele mai multe proiecte au fost depuse de 132 de localități din județele Galați, Dolj și Mehedinți, pentru 155 de proiecte care vizează lucrări la sistemele de apă și canalizare.

Autoritățile locale din cele 10 județe au avut la dispoziție, timp de 30 de zile, începând din 10 aprilie, platforma digitală https://investitii.mdlpa.ro/, special creată pentru depunerea cererilor de finanțare.

27% dintre unitățile administrativ-teritoriale din România nu au acces la o rețea de apă, iar 57% nu beneficiază de canalizare.

Prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, dispune de un buget de 65,5 miliarde de lei, prin care asigură serviciile de bază în localități (apa, rețeaua de canalizare și gaze) și reabilitează drumurile și podurile.

Sursa foto: Inquam Photos / Justinel Stavaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *