Ministrul Energiei anunţă că primăriile din București, Constanța și alte localități vor primi bani de la Guvern pentru plata restanţelor la energia termică

Redacția dec. 3, 2021 0 comentarii
ELCEN

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, vineri, că se lucrează la o Hotărâre de Guvern pentru a veni în sprijinul primăriilor, urmând a fi alocate fonduri de la buget pentru plata restanţelor la energia termică. Potrivit ministrului, vor beneficia locuitorii din Bucureşti, Constanţa, dar şi din alte localităţi care se confruntă cu disfuncţionalităţi în livrarea energiei termice.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă, după întâlnirea de lucru de la Palatul Victoria, că primarul general Nicuşor Dan şi primarul municipiului Constanţa au prezentat problemele cu care se confruntă sistemele de producţie şi distribuţie a energiei în sistem centralizat.

„Ca soluţie imediată, pentru a sprijini autorităţile locale, la nivelul Guvernului va fi iniţiat un proiect de Hotărâre prin care să fie alocate, în cursul acestui an bugetar, fonduri guvernamentale unităţilor administrativ-teritoriale, pentru plata restanţelor la energia termică. De această formă de sprijin vor beneficia locuitorii din Bucureşti, Constanţa, precum şi din alte localităţi care se confruntă cu disfuncţionalităţi în livrarea energiei termice”, a transmis Virgil Popescu, potrivit News.ro.

Potrivit acestuia, discuţiile cu privire la acordarea subvenţiei energiei termice vor continua şi în perspectiva definitivării de către Guvern a proiectului bugetului de stat pentru anul 2022.

„Pentru eficientizarea sistemelor de termoficare, am discutat despre modalităţile prin care producţia şi distribuţia energiei termice în sistem centralizat vor putea fi preluate în coordonare unitară, în subordinea primăriilor. Totodată, am discutat şi despre soluţii viabile de modernizare şi eficientizare a sistemelor de termoficare, prin creşterea accesului primăriilor la fonduri europene alocate prin Fondul de Modernizare”, a mai transmis ministrul Energiei.

Premierul Nicolae Ciucă a avut, vineri, o întâlnire de lucru cu participarea ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Energiei, Virgil-Daniel Popescu, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac.

Primarul Capitalei Nicușor Dan a declarat, după întâlnire, că Bucureștiul nu are nevoie urgentă de bani până la finalul lunii decembrie, însă va avea nevoie la începutul lunii ianuarie, când vine factura majorată pe luna noiembrie. El s-a declarat optimist că Guvernul va ajuta toate primăriile care au sisteme centralizate de încălzire.

Sursa foto: Facebook / ELCEN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *