Ministrul Energiei anunță semnarea autorizației de construire a conductei transport de gaze pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa

Redacția aug. 12, 2022 1 comentarii
299158495_614199116728087_6741604679123516236_n

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, că a fost semnată autorizația de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa (inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică), care va fi realizată de Transgaz. Acesta spune că finanțarea pentru acest proiect se va realiza inclusiv din Fondul pentru Modernizare.

„Astăzi am semnat autorizația de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa (inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică), care va fi realizată de Transgaz! Există și finanțare pentru asta, inclusiv din Fondul pentru Modernizare. Conducta va trece prin județele Mehedinți și Caraș – Severin (municipiile Caransebeș & Orșova, plus localitățile Băile Herculane, Topleț, Mehadia, Cornea, Domașnea, Căzănești, Teregova, Armeniș, Slatina Timiș, Bucoșnița, Buchin, Turnu Ruieni, Obreja, Prunișor, Husnicioara, Căzănești, Sisești, Ilovăț, Bâlvănești, Godeanu, Balta, Podeni, Cireșu și Ilovița). În vara anului 2020 am promovat ca ministru adoptarea Hotărârii de Guvern prin care proiectul de investiţii ”Conducta de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa a fost declarat de importanță națională în domeniul gazelor naturale. Iar astăzi ne apucăm de treabă”, a scris ministrul pe Facebook.

Potrivit acestuia, prin realizarea conductei se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităților din zona de interes a obiectivului, respectiv un număr de aproximativ 15.500 consumatori casnici, 94 instituții publice (școli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) și aproximativ 113 de agenți economici în județul Mehedinți precum și aproximativ 12.000 consumatori casnici, 136 instituții publice (școli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) și aproximativ 231 de agenți economici în județul Caraș Severin.

De asemenea, execuția acestei conducte de transport va genera un impact socio-economic pozitiv prin alimentarea cu gaze naturale a stațiunii turistice Băile Herculane, crearea de noi locuri de muncă pe perioada de construcție, crearea posibilităților de câștiguri suplimentare pentru locuitorii zonei prin atragerea de investitori și valorificarea superioară a masei lemnoase, ridicarea gradul de confort al locuitorilor, atragerea de venituri suplimentare la bugetul statului și la bugetele locale, mai menționează Virgil Popescu în mesajul de pe Facebook.

„Efectele pozitive se vor vedea și asupra activității furnizorilor locali de servicii (de exemplu unități de cazare) și creșterea contribuției acestora la veniturile administrațiilor publice locale (pe perioada implementării proiectului) dezvoltarea turismului în zonă, stimularea dezvoltării economiei locale prin asigurarea unei surse de energie nepoluantă, asigurarea unui mediu sănătos prin reducerea gazelor cu efect de seră. Și după începerea exploatării gazului din Marea Neagră vom consuma gazul românesc, în casele românilor!”, mai scrie ministrul Energiei.

Sursă foto: Virgil Popescu/ Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *