Ministrul Energiei, despre embargoul produselor petroliere provenite din Rusia: Fiecare importator şi-a diversificat din timp sursele de aprovizionare / România are suficiente gaze în depozitele naţionale

Virgil Popescu Sursă foto: Virgil Popescu/Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că fiecare companie şi-a diversificat din timp sursele de aprovizionare, în contextul embargoului produselor petroliere provenite din Rusia, conform pachetului european de sancţiuni.

Ministrul a adăugat că România are suficiente gaze în depozitele naţionale, astfel încât nu vor fi probleme cu furnizarea gazului în această iarnă.

„România aplică embargoul asupra produselor petroliere provenite din Rusia, conform pachetului european de sancţiuni împotriva acestei stat agresor al Ucrainei. Ţara noastră nu are motive de îngrijorare cu privire la dispariţia de pe piaţa europeană a marelui exportator energetic de la Răsărit. Ministrul liberal al Energiei Virgil Popescu a avut deja discuţii cu toţi marii importatori care activează în România şi a primit asigurări că fiecare companie şi-a diversificat din timp sursele de aprovizionare”, arată o postare de luni pe pagina de Facebook a PNL.

Totodată, ministrul Energiei a informat că România are suficiente gaze în depozitele naţionale, astfel încât nu vor fi probleme cu furnizarea gazului în această iarnă.

„În timpul guvernării Ciucă, a fost deblocată exploatarea gazelor din largul Mării Negre, iar România a devenit al doilea mare producător de gaz din Uniunea Europeană, după Olanda. Acum, necesarul naţional este acoperit în proporţie de 90% din producţia internă, doar 10% din gazul consumat în ţară fiind importat. Ministrul Energiei a semnat recent un contract important pentru importul de gaz din Azerbaidjan, astfel încât şi iarna următoare românii să aibă suficient gaz”, mai indică sursa citată.

Sursă foto: Virgil Popescu/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *