Ministrul Energiei ia în considerare o nouă schemă de ajutor pentru clienții afectați de scumpirea energiei, pe lângă cea privind consumatorul vulnerabil

Carmen Radu aug. 19, 2021 0 comentarii
Virgil Popescu

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat joi că ia în considerare o altă schemă de ajutor pentru clienții afectați de scumpirea energiei, pe lângă legea privind consumatorul vulnerabil.

„Ne-am întâlnit la solicitarea prim-ministrului cu ANRE, Consiliul Concurenței, Transelectrica, OPCOM, pentru a vedea evoluția prețului de pe piața energiei și a gazelor și să vedem soluții. Este evident că devansarea termenelor de intrare în vigoare a legii pentru consumatorul vulnerabil trebuie să se întâmple. Putem vorbi de această iarnă, vorbim de octombrie-noiembrie”, a spus Popescu.

Potrivit ministrului Energiei, principala cauză a scumpirilor de pe piața de energie este prețul certificatului de CO2, care acum a ajuns la 55 de euro.

Virgil Popescu a mai afirmat că, prin legea consumatorului vulnerabil, o parte din profiturile companiilor din energie se vor putea întoarce la consumatorii vulnerabili.

„Noi vrem să subvenționăm (prețul energiei, n.r.) prin legea consumatorului vulnerabil și prin altă schemă. Ne uităm și pe altă schemă de ajutor, practic să preluăm această diferență de preț care va fi în factură”, a menționat ministrul.

Virgil Popescu a afirmat că nu va renunța la gratuitatea racordării.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *