Ministrul Energiei încurajează reîntoarcerea companiei Shell pe piața românească. Ministrul vrea să colaboreze pe proiecte în special în sectorul gazului natural lichefiat

Redacția mai 19, 2022 1 comentarii
Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, încurajează revenirea companiei Shell pe piața românească, exprimând dorința de a dezvolta un parteneriat de lungă durată, potrivit unui anunț transmis pe pagina sa de Facebook.

„Am transmis că încurajez revenirea companiei Shell pe piața românească, exprimând, în acest sens, dorința de a dezvolta un parteneriat de lungă durată, de a iniția proiecte concrete de cooperare în domeniul energiei, în special sectorul gazului natural lichefiat”, a scris Popescu pe Facebook.

Ministrul a participat la o întâlnire cu reprezentanții companiei Shell căror delegație a fost condusă de Youssef Zoubi, șeful diviziei GNL- gaz natural lichefiat- pe Europa și Africa.

Discuțiile s-au axat pe importanța gazului natural lichefiat în contextual energetic actual, o soluție viabilă privind reducerea dependențelor de import și creșterea siguranței aprovizionării. A fost afirmată necesitatea diversificării surselor de energie, în vederea asigurării securității naționale și regionale.
La întâlnire au mai participat secretarii de stat Dan Drăgan și George Niculescu.

Sursă foto: Virgil Popescu/Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *