Ministrul Energiei: Nu se va pune problema, în niciunul din scenarii, ca populația sau clienții protejați să nu aibă încălzire

Virgil Popescu Sursă foto: Virgil Popescu/Facebook

Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis, vineri, că nu se va pune problema, în niciunul din scenarii, ca populația sau clienții protejați să nu aibă încălzire.

Ministrul a transmis că România a depăşit deja gradul de umplere al depozitelor de gaze, potrivit calendarului asumat în fața Comisiei Europene.

„Astăzi avem peste 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale dintr-un total de capacitate de 3,07 miliarde. Noi la 1 august, în faţa Comisiei Europene, ne-am angajat pe gradul de umplere că vom avea 46%. Noi avem deja acum aproape 50 %. La data de 1 septembrie va trebui sa avem 57 %, la data de 1 octombrie 66 % şi la 1 noiembrie 80%”, a transmis el.

„În niciun caz nu se va pune problema în niciunul din scenarii ca populaţia sau clienţii protejaţi, cum le spunem noi, producţia de energie termică şi energie electrică, producţia critică de energie electrică, spitale, grădiniţe sau tot ce înseamnă clienţi protejaţi să nu aibă acces la gaze, să nu aibă încălzire”, a conchis ministrul.

Sursă foto: Virgil Popescu/Facebook

Comentarii

  1. Dacă nu vă faceți treaba pentru care va plătește regește statul s-ar putea să fiți alergați dacă nu vor fi gaze pentru căldură la iarnă și pentru producție la maxim,pentru a ieși cât mai nesifonati din criză!

  2. Sa nu uitati dl. Ministru ce ati spus. Iar daca nu se intampla cum o sa raspundeti? Nu ne-ati spus totusi pretul, ca poate sa fie, dar daca ne costa 1000 euro pe luna pentru noi inseamna ca nu avem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *