UPDATE Ministrul Energiei: Ministerul Energiei: Numărul de clienţi rămaşi fără curent electric a scăzut la mai puţin de 313.000

repsol, energie

Update: Numărul de clienţi rămaşi fără curent electric scăzuse la mai puţin de 313.000, la ora 16:00, în urma intervenţiilor efectuate în ciuda condiţiilor meteorologice extrem de dificile, informează Ministerul Energiei.

„Comandamentul energetic de iarnă a fost convocat de urgenţă, sub conducerea ministrului energiei, Sebastian Burduja, şi a secretarului de stat Casian Niţulescu. Transelectrica, Transgaz şi companiile din distribuţie au raportat situaţia din teren şi stadiul măsurilor de intervenţie. Totodată, producătorii au subliniat că nu există probleme, Hidroelectrica preluând o parte din sarcina adiţională necesară pentru sistemul energetic naţional.”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, Transgaz a informat că nu există probleme semnificative în sectorul de gaze naturale.

În ceea ce priveşte transportul şi distribuţia energiei electrice, la ora 12 erau afectaţi peste 390.000 de clienţi, mai ales în regiunea Dobrogei. La ora 16, în urma intervenţiilor efectuate în ciuda condiţiilor meteorologice extrem de dificile, numărul de clienţi afectaţi a scăzut la mai puţin de 313.000.

Știrea inițială: Ministrul Energiei: Sebastian Burduja anunţă că duminică sunt afectate 175 de linii de medie tensiune, iar condiţiile meteorologice îngreunează accesul în zonele afectate, intervenţiile fiind dificile, scrie News.ro.

„Sunt condiţii meteorologice deosebite (cod roşu) în Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Brăila, dar şi în alte judeţe. Suntem în contact permanent la nivelul Comandamentului energetic de iarnă, inclusiv cu dispeceratul energetic naţional, IGSU şi distribuitorii. Am convocat de ieri seară o reuniune a Comandamentului pentru astăzi, ora 13:00. În acest moment, sunt afectate 175 de linii de medie tensiune”, a scris pe Facebook ministrul.

Condiţiile meteorologice includ ninsori abundente, vizibilitate scăzută spre zero şi rafale de vânt de peste 90-100 km/h, ceea ce înseamnă acces îngreunat în zonele afectate, precizează el.

„Până la ameliorarea condiţiilor meteorologice, intervenţiile sunt extrem de dificile. Echipele de tehnicieni ale Reţele Electrice Dobrogea, împreună cu efective suplimentare din regiunile Muntenia şi inclusiv Banat, sunt mobilizate pentru restabilirea alimentării cu energie electrică pentru toţi consumatorii afectaţi”, afirmă Burduja.

De asemenea, anunţă că a dispus remedierea tuturor defecţiunilor cauzate de vreme într-un termen cât mai scurt, ţinând cont de evoluţia condiţiilor din teren.

„Mulţumesc tuturor celor care fac eforturi deosebite în aceste condiţii pentru a asigura funcţionarea întregului sistem energetic naţional. Vom reveni cu concluziile reuniunii Comandamentului energetic de iarnă după ora 14”, afirmă Burduja.

Foto: Repsol, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *