Ministrul Energiei: Sunt foarte optimist că decizia de investiție a OMV Petrom în Marea Neagră va fi anunțată în această lună

offshore, sonda offshore, gaze marea neagra, neptun deep, platforma maritima sursa foto: Facebook/ OMV Petrom

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat, joi, la Mediaș, că este foarte optimist că decizia de investiție a OMV Petrom pentru extracția de gaze din Marea Neagră va fi anunțată în această lună.

„Sunt foarte optimist că decizia de investiție va fi anunțată. Această decizie va fi comunicată bursei de către ambele companii. Am fost de dimineață la Romgaz, am discutat cu onducerea, sunt pregătiți și astăzi să ia această decizie. Va fi anunțul în cursul lunii iunie”, a spus Virgil Popescu.

OMV Petrom a anunțat anterior că decizia finală de investiții pentru Neptun Deep este așteptată la jumătatea anului 2023, dacă toate condițiile prealabile sunt îndeplinite.

În raportul financiar publicat în februarie, OMV Petrom anunța, pentru anul 2023, investiții în explorare și producție „de circa 2,9 miliarde lei, incluzând Neptun Deep”.

OMV Petrom a anunțat anterior și depunerea declarației de descoperire comercială privind proiectul Neptun Deep la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM). Această reprezintă un pas intermediar spre decizia finală de investiție, planificată pentru jumătatea anului 2023, preciza compania.

sursa foto: Facebook/ OMV Petrom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *