Ministrul Energiei: Un pachet de 15% din acțiunile Hidroelectrica va fi listat la bursă în 2022

BVB, Bursa de valori Bucuresti, investitii Sursa foto: Bursa de valori București

Un pachet de 15% din acțiunile Hidroelectrica va fi listat la bursă până finalul anului 2022, spune ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-un interviu pentru Reuters.

“Procedurile de listare sunt suspendate de o lege populistă adoptată de vechiul parlament … reluarea lor va dura ceva timp”, a spus ministrul.

Camera inferioară a Parlamentului urmează să discute anularea legislației care interzice vânzările la următoarea întâlnire, în septembrie. Hidroelectrica, care a ieșit din insolvență în 2017 după cinci ani, furnizează aproape 30% din necesarul de energie electrică al României cu energie verde de la aproximativ 200 de hidrocentrale construite în timpul comunismului de-a lungul rețelei bogate de râuri din țară, notează Reuters.

În prezent, listarea Hidroelectrica este blocată de legea 137/2020 prin care fosta majoritate coagulată în jurul PSD a suspendat timp de doi ani orice activitate de listare la bursă a unor pachete minoritare din totalul acţiunilor pe care statul le deţine la companii, potrivit Bursa.ro. Pe de altă parte, noua colaliţie de guvernare şi-a anunţat intenţia de a abroga actul normativ.

Fondul Proprietatea deţine aproape 20% din Hidroelectrica, restul fiind în proprietatea Statului Român.

Sursa foto: Bursa de valori București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *