Ministrul Finanțelor, despre măsuri pentru reducerea inflaţiei: Este un fenomen pe care-l vedem în toată lumea, provocat de creşteri la energie şi gaze / Sunt convins că, atunci când situaţia o cere, BNR va interveni

Redacția oct. 4, 2021 0 comentarii
Dan Vîlceanu și Florin Cîțu - InquamPhotos Ilona Andrei 2

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a afirmat, luni seară, că, dacă situaţia o va impune, BNR va interveni pentru a stopa creşterea inflaţiei, însă este un fenomen întâlnit în întreaga lume, în special din cauza creşterii preţurilor la energie şi gaze.

Dan Vîlceanu a fost întrebat, luni seară, ce măsuri poate lua Guvernul pentru reducerea inflaţiei, având în vedere că România are cea mai mare inflaţie din Europa şi a afirmat: „Ne uităm atent la fenomenul ăsta, este un fenomen pe care-l vedem în toată lumea, în general provocat de aceste creşteri la energie şi gaze. BNR are nişte instrumente”.

„Sunt convins că, atunci când situaţia o cere, BNR va interveni şi va lua măsuri”, a afirmat ministrul Finanţelor, potrivit News.ro.

Acesta a apreciat că este nevoie să nu existe politici pro-ciclice care să genereze şi mai tare o presiune inflaţionistă”.

„Principalul gestionar este BNR”, a mai adăugat Vîlceanu.

 

Foto: InquamPhotos / Ilona Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.