Ministrul Finanțelor, despre un infringement pentru plafonarea tarifelor RCA: Nu vreți întâi să protejăm cetățenii? / Adrian Câciu spune că nu vor fi date compensații de la bugetul de stat pentru asigurători

Adrian Caciu, ministrul Finantelor Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a afirmat, cu privire la un posibil infringement cauza de plafonarea tarifelor RCA, că vrea întâi să protejeze cetățenii și companiilor de scumpiri, el precizând totodată că nu vor fi date compensații de la bugetul de stat pentru asigurători, dacă prețurile vor fi menținute la un nivel mai mic decât cel real din piață.

„Intervenim pentru binele cetățenilor în acest moment. Bugetul de stat nu va plăti aceste compensări (pentru asigurători, în cazul în care piața se va raporta la tarifele din martie 2022, mai mici decât cele din prezent). De la bugetul de stat nu se vor da compensații. Nu vreți întâi să protejăm cetățenii? Eu vreau să văd proiectul și să ne uităm în concordanța lui cu legislația europeană. Pe de altă parte important este ca cetățenii și companiile să fie protejate de această situație. O să vedem prețurile din piață. Vreau să văd proiectul”, a spus el, întrebat dacă România nu riscă un infringement pentru că va plafona prețurile.

Referitor la compania de de asigurări pe care o va înființa CEC Bank, ministrul Finanțelor a precizat că aceasta are o lună de zile să se autorizeze, să își depună documentația de autorizare la ASF. „În momentul în care începe procedura de autorizare, ASF va da tot concursul ca autorizația să vină rapid și să intre cât mai rapid în piață”, a precizat Câciu.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Pupa-va-si scriul vostru de protectori…Nu ajunge cat ne ,,protejeaza” hotii politici in complicitate cu gorila MAI, mafia inscaunata in justitie si CCR, mai veniti si voi sa ,,protejeati” ce-a mai ramas…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *