Ministrul Finanțelor a discutat cu Daniel Dines, șeful UiPath, despre un centru de excelență în automatizare în minister

Alexandru Nazare Daniel Dines

Ministrul Finanțelor Alexandru Nazare a anunțat că a avut o întâlnire de lucru cu Daniel Dines, fondatorul primului unicorn românesc, UiPath, precizând că a identificat oportunitatea de a înființa un centru de excelență în automatizare robotică de procese în minister.

„În cadrul întrevederii, am discutat despre potențialul tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) de a accelera inițiativele de digitalizare derulate în cadrul Ministerului de Finanțe. Totodată, am identificat o bună oportunitate de colaborare prin crearea și operaționalizarea unui centru de excelență RPA în cadrul ministerului. Un astfel de centru de excelență ar reprezenta o inovație pentru administrația publică românească, oferind un impuls care să accelereze procesul de digitalizare pe care l-am început deja la nivelul administrației fiscale”, a scris Alexandru Nazare, pe Facebook.

Ministrul Finanțelor a publicat și o poză cu Daniel Dines, aflat în vizită în București, spunând că l-a felicitat personal pentru listarea companiei la bursa de la New York.

Nici UiPath, nici Daniel Dines nu au menționat public această întâlnire.

UiPath, companie care numără printre acţionari nume precum Accel, Coatue, Dragoneer, IVP and Sequoia, utilizează inteligenţa artificială şi instrumente digitale pentru a ajuta mari companii şi agenţii guvernamentale să îşi automatizeze procesele de rutină în domenii precum contabilitate şi resurse umane.

Înfiinţată în România, în anul 2005, sub denumirea DeskOver şi redenumită UiPath în 2015, compania are printre clienţi entităţi precum CIA, forţele navale ale SUA, McDonald’s Corp, Duracell şi Swiss Re. În anul fiscal care s-a încheiat la 31 ianuarie 2021, UiPath a înregistrat pierderi de 92,40 milioane de dolari, mai reduse decât pierderile din anul anterior, de 519,90 milioane de dolari. Veniturile au urcat la 607,60 milioane de dolari, de la 336,2 milioane de dolari.

În prezent, UiPath vrea să se extindă după ce în perioada pandemiei mai multe companii au devenit interesate să îşi automatizeze procesele pentru a reduce costurile. Directorul general, Daniel Dines, declara recent că actualii clienţi ai UiPath din sectoarele de retail, sănătate şi finanţe utilizează serviciile companiei pentru a face faţă unei modificări semnificative a cererii provocată de pandemia de coronavirus.

În 2018, UiPath a devenit primul start-up fondat în România care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari. Între timp, compania şi-a mutat sediul general în SUA.

În luna aprilie, UiPath s-a listat la bursă pe New York Stock Exchange.

Ministrul Finanțelor Alexandru Nazare și fondatorul UiPath Daniel Dines / Sursa foto: Facebook / Alexandru Nazare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *