Ministrul Finanțelor: Vom construi bugetul pentru 2022 fără noi taxe

Adrian Câciu

Bugetul pe anul 2022 va fi construit fără noi taxe, a anunțat joi ministrul Finanțelor Adrian Câciu, într-un comunicat de presă lansat după întâlnirea cu mediul de afaceri, care a criticat dur taxa de solidaritate pregătită pentru companiile mari și a cerut retragerea ei.

„Orice modificare a regimului fiscal va fi făcută în mod predictibil, doar în urma unui dialog cu dumneavoastră, reprezentanții mediului de afaceri. Acum România are nevoie de solidaritate pentru a-i proteja pe românii cu venituri mici de creșterea prețurilor, în special a celor de la energie. Vom face asta stimulând economia și firmele care produc în România, indiferent de naționalitatea acționariatului lor, fiindcă tot ceea ce se fabrică în România se face cu angajați români. Un produs fabricat în România înseamnă locuri de muncă pentru români. Susținând producătorii din România, oferim garanții mai mari pentru sute de mii de angajați că vor avea locuri de muncă stabile și sigure.” a declarat Adrian Câciu.

La întâlnirea ce a avut loc joi, 9 decembrie 2021, la sediul Ministerului Finanțelor, au participat reprezentanți ai Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) și Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

În cadrul discuției, ministrul Finanțelor a prezentat cadrul macroeconomic, care va sta la baza proiectului de buget pentru anul 2022, politica fiscală pentru anul următor, necesitatea înființării unui Consiliu Consultativ la nivelul Ministerului de Finanțe, precum și schemele de ajutor pentru IMM-uri și programele destinate creșterii gradului de digitalizare a economiei.

În prezentarea programului economic al noii guvernări s-au subliniat soluțiile și schemele de ajutor pentru IMM și companiile mari. Scopul declarat al bugetului pe 2022 este să sprijine toate companiile care fabrică produse cu valoare adăugată ridicată, să sprijine companiile care fac exporturi și să implementeze programe destinate creșterii gradului de digitalizare a economiei.

Citește și:

ANALIZĂ Peste 300 de mari companii din România ar putea fi afectate de „taxa de solidaritate” propusă în coaliția de guvernare. Statul va încasa peste 5 miliarde lei de la mari exportatori, constructori de autostrăzi și companii de stat LISTA COMPLETĂ

Sursa foto: Facebook/Adrian Câciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *