Ministrul Grindeanu: Primii kilometri din Autostrada Moldovei (A7) se vor deschide în august. Vor fi 14 kilometri pe lotul 2, Mizil-Pietroasele construit de Coni-Trace

Ploiești -Buzău

Primii kilometri din Autostrada Moldovei (A7) ar urma să fie deschiși la sfârșit de iulie, început de august, susține ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a verificat secțiunea Ploiești-Buzău. Ministrul Grindeanu s-a referit la jumătate din lotul 2 Mizil-Pietroasele, 14 kilometri ai asocierii româno-bulgare Coni-Trace. Lotul 1 Ploiești (Dumbrava) – Mizil are o lungime de 21 km., iar asocierea Pizzarotti-Retter este la aprox. 60 % cu termen de finalizare în această toamnă (termenul inițial era luna aprilie 2024, prelungit pentru octombrie). Lotul 2 Mizil -Pietroasele/Costești are o lungime totală de 28 km., și trebuie finalizat, conform termenului extins tot în această toamnă.

,,Pot să anunț, din câte văd și din ce am vorbit cu constructorii, probabil că la sfârșit de iulie, început de august probabil că vom circula pe primii kilometri din Autostrada A 7, mă refer la 14 kilometri pe lotul 2. ” – Sorin Grindeanu.

Nu se va putea circula pe autostradă completă de la Ploiești la Buzău în 2024 pentru că de-abia au început lucrările pe lotul 3 Pietroasele-Buzău (14 km. lotul Nurol).

,,Evoluție bună pe aproximativ 50 de kilometri din sectorul de Autostradă Ploiești- Buzău (63,25 km).
Pe Lotul 1 Dumbrava – Mizil (21 km) stadiul fizic al lucrărilor se apropie de 60% și pe Lotul 2 Mizil- Pietroasele (28,35 km) stadiul fizic a depășit 61%. În special constructorii români care lucrează pe cele două loturi sunt foarte bine mobilizați, ceea ce demonstrează că abordează cu seriozitate această construcție. Pentru Lotul 3 Pietroasele- Municipiul Buzău constructorul turc a început deja lucrările preliminare pentru construcția celor 13,9 km. În acest moment sunt în diverse stadii de construcție toate cele 13 loturi/tronsoane ale A 7, Ploiești – Pașcani. Până la sfârșitul acestui an, potrivit termenelor contractuale, primele 2 Loturi din Ploiești- Buzău vor fi date în circulație.” – Sorin Grindeanu.
Ministrul Grindeanu a promis toți cei 82 de km. dintre Buzău și Focșani (4 loturi), deși UMB, cel mai puternic constructor din România a spus că ,,speră” să le termine

Comentarii

 1. Pff. Numai marketing de la cest ministru de vată.
  În loc sa ne spună când scoate la licitație restul până la Siret și până la Ungheni. Ne repeta săptămânal ca va livra cioturi

 2. de ce nu se fac ctr pt 40/50 km ?
  ce sunt 10/12km ba 15 km ?!
  ba nu are cap sau coada nu poti intra sau nu poti iesi de pe …..
  cine face aceste tronsoane ?! iese din birou ?!
  AFARA altii care vor sa castige si sa munceasca ….

  • Simplu ! Să dea de lucru la mai mulți constructori și șpaga sa fie mai mare !
   Lucrările la poduri , pasaje , traversări etc. sunt foarte întârziate pe primele două loturi Ploiești – Buzău . Așa se vede pe you tube.
   In schimb , pe loturile UMB , cele între Buzău și Focșani , lucrările de infrastructură sunt avansate . Cred că acestea vor fi date primele in exploatare.
   Grindeanu mai bine își dă demisia decât să își dea cu părerea.

 3. Eu zic sa urgenteze realizarea acestei autostrazi ca sa se poata deplasa cu viteza fratii ucraineni si fratii moldoveni…e bine ca a venit Pastele si s-a mai ridicat Bucurestiul cu un metru, chiar si fara autostrada spre Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *