Ministrul Mediului anunță reluarea Programului Rabla pentru electrocasnice

Redacția mart. 10, 2021 0 comentarii
rabla electrocasnice televizoare foto pixabay

Ministrul Mediului, Barna Tánczos, a anunțat reluarea Programului Rabla pentru electrocasnice, iar acest lucru s-ar putea întâmpla din a doua jumătate a lunii aprilie, precizând că acesta va fi reluat de la zero, iar bugetul alocat va fi minim cel de anul trecut.

Barna Tánczos a fost întrebat într-o conferință de presă, dacă există un orizont de timp pentru reluarea programului Rabla pentru electrocasnice, scrie News.ro.

„Bugetele vor fi cel puțin bugetele pe anul trecut. Orizontul de timp este 30 de zile pentru consultare publică plus câteva zile pentru aprobarea bugetului AFM, ieri cred că a apărut bugetul în Monitorul Oficial sau alaltăieri. De două trei zile discutăm pregătirea bugetului pe AFM și orizontul de timp real este undeva în a doua parte a lunii aprilie”, a explicat ministrul Mediului.

Întrebat dacă acest program va fi reluat de la zero sau de unde a rămas suspendat,  Barna Tánczos a răspuns: „Programul va fi reluat de la zero pentru că nu s-a întâmplat nimic concret. Concret, nu au fost înregistrate cererile și programul pleacă de la zero, cu minim cu bugetul de anul trecut, cu sistemul informatic verificat cu ajutorul colegilor de la STS, instituție care ne-a sprijinit enorm în desfășurarea SUMAL-ului și cred că este practic singura instituție care poate să asigure o bază stabilă pentru programe de o asemenea amploare”.

Anul trecut, înscrierile în Programul Rabla pentru electrocasnice au fost amânate din cauza „contextului de instabilitate cibernetică”, Administrația Fondului pentru Mediu  făcând referire la „suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și cu privire la încercări anterioare de fraudare a procesului de înscriere”.

Ministrul Mediului de atunci Mircea Fechet a cerut revocarea din funcție a președintelui Administrației Fondului pentru Mediu. „Este inadmisibil ca un program atât așteptat de cetățeni, la care s-a lucrat atât de mult timp, să nu poată funcționa, deși avea toate premisele să o facă”, a transmis atunci ministrul.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *