Ministrul Mediului: Programul Rabla Local va fi lansat pe 31 iulie/ Șoferii vor primi 3.000 de lei pentru casarea unei mașini mai vechi de 15 ani, fără să fie obligați să cumpere o mașină nouă

afm, rabla, masini vechi Sursa foto: CCECAR

Programul Rabla Local va fi lansat luni, pe 31 iulie, de la ora 10:00, a transmis ministrul Mediului Mircea Fechet. Prin acest program românii își vor putea casa mașinile mai vechi de 15 ani și primi la schimbi un voucher de 3.000 de lei, fără a fi nevoiți să cumpere o mașină nouă.

„Este acel program prin care fiecare român cu o mașină mai veche de 15 ani, fără a fi obligat să cumpere un autoturism nou să poată casa mașina respectivă și să primească un voucher de 3000 de lei. Suma de 3.000 de lei este cu un efort de partajare între Ministerul Mediului și autoritatea publică locală – 2.400 lei Ministerul Mediului și 600 lei primăria”, a declarat ministrul Mediului Mircea Fechet.

Potrivit ministrului, prin acest program se alocă un buget de aproape un sfert de miliard de lei. Acesta a mai precizat că sunt înscrise 500 de primării în acest program.

„Vom scoate 100.000 de rable de pe străzile României folosind Rabla Local complementar programelor Rabla și Rabla Plus. Sunt 500 de primării înscrise în acest program. Mă aștept să fie un succes cum au fost și alte programe ale AFM și românii să participe la acest program”, a mai declarat Mircea Fechet.

Sursa foto: CCECAR

Comentarii

  1. Deci daca reusesc sa aduc niste rable din Germania cu 1000 de lei bucata, le inmatriculez si apoi le dau pe 3000 de lei. Daca reusesc sa aduc in volum mare nu e afacere rea deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *