Ministrul Muncii estimează că impactul ordonanței de majorare a salariilor pentru bugetari este de puțin peste 2 miliarde lei

bani, lei, finante, bancnote, pensie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat la Digi24 că impactul ordonanței de majorare a salariilor în sectorul bugetar este de puțin peste 2 miliarde de lei până la sfârșitul anului.

„Impactul la leuț îl putem afla după prima lună de plată pentru că mai sunt posturi vacante. Impactul este puțin peste 2 miliarde lei până la sfârșit de an”, a declarat Marius Budăi.

Guvernul a decis săptămâna trecută să retragă ordonanța de urgență prin care salariile unor bugetari urmau să crească cu până la 50% începând din luna august, după ce Consiliul Economic și Social a decis că măsura ar fi discriminatorie. Drept urmare, toți bugetarii  vor primi până la urmă o majorare de salarii, dar cu diferența de un sfert până la grila din 2022 (în afară de sănătate și învățământ, care sunt deja la acest nivel), conform surselor Economedia.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat, tot săptămâna trecută, că ordonanța privind majorarea salariilor bugetarilor ar putea fi aprobată săptămâna viitoare.

„Cred că Ordonanța va fi aprobată săptămâna viitoare. Restul de măsuri privind sporurile a rămas să fie analizate separat şi să se vină, totuşi, cu o abordare integrată la nivel de întreg aparat bugetar pentru a nu crea noi inechități. La acest moment decizia a fost ca recuperarea să fie de doar 1/4 la cei care au înregistrat diferenţe faţă de grila 2022″, a declarat Adrian Câciu.

Acesta a spus că întârzierea majorării salariilor pentru bugetari a fost cauzată de USR care a atacat la Curtea Constituţională legea respectivă.

„Acea Ordonanţă are un articol distinct în care se spune că e cu încadrarea în limitele de cheltuieli de personal aprobate. Măsura a fost anunţată de Coaliţie, a fost situaţia din Parlament, atacată legea la Curtea Constituţională care punea totuşi într-o zonă de impredictibilitate când aduci şi poliţiştii şi toate celelalte categorii de personal într-o zonă pe care ţi-ai asumat-o politic. Atunci s-a luat această decizie să se vină cu Ordonanţa. Bugetarii ar trebui să ştie că această întârziere se datorează USR. USR a atacat la Curtea Constituţională legea respectivă. Haideţi să-şi mai asume şi dânşii, că parcă nici nu au fost la guvernare”, a spus oficialul.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

  1. trebuie sa faci orice PENTRU VOTACII VOSTRI DIN 2024…cand vine mierea la borcan de 80 mld lei te dai peste cap si le umpli cardurile nulitatilor angajate fara numar… se intoarce roata si impotriva voastra. e doar o chestiune de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *